no

Smak på skogen med Hafsrøds skogskasse

Blåbær, granskudd, gauksyre, viltkjøtt – skogen byr på mange smaker gjennom året. På Hafsrød har vi nå forsøkt å favne noen av de i skjønn forening ved å ta i bruk ressursene som finnes på eiendommen. Vi ønsker å gi våre gjester en smak på skogen med Hafsrød skogskasse, og samarbeider derfor med dyktige produsenter langs Haldenkanalen og andre steder i Østfold.

blåbærlyng, hytteutleie, utleie, halden, østfold, småbruk, skog, hytte, norway, norwegen, norge, forest, forest cabin

Skogskassen som løfter skogsopplevelsen

I Halden er vi så heldige at vi har en topprestaurant, godt plassert i indre festning i Fredriksten Festning. Curtisen, med Sebastian Engh i spissen, har satt Halden og bruk av lokalmat på kartet. Da idéen om å lage skogskassen dukket opp var det derfor ingen tvil om hvem vi ville ha med på laget!

curtisen, hafsrød, samarbeid, kokk, lokal mat, kortreist mat
Sebastian Engh fra Curtisen og Ingeborg fra Hafsrød

Vi ønsket å gi gjestene våre en smak av skogen. Da var valget enkelt å tilby selve skogens konge – nemlig elg. Hafsrød har lange tradisjoner for å drive med jakt, og elgkjøtt er ofte på menyen rundt middagsbordet. Denne fantastiske råvaren er høstet her på eiendommen, og kjøttet blir håndtert i vårt eget slakteri her på gården. 

Middagen i vår skogskasse er derfor en viltgryte basert på elg. I viltgryten bruker vi rundbiff og høyrygg, skogssopp, rotgrønnsaker og selvsagt mye annet snadder. Sammen med en ferdig gryte, får våre gjester med seg det de trenger til å lage et komplett måltid med potetmos, jordskokkchips og tyttebærsyltetøy. For hva er vel bedre enn å løfte en overnatting på hytte med et skikkelig måltid?

skogskasse, lokalmat, curtisen, kortreist mat, viltkjøtt, elgkjøtt, viltgryte

I tillegg til middag har vi plukket produkter fra langs Haldenkanalen og i Østfold som sammen utgjør en herlig frokostpakke. For oss har det vært viktig å bruke produsenter i nærheten, og gjerne som kan by på smaker av skogen. 

Skogskasse, lokalmat, matkasse, rygge meieri, askim bærpresseri, lundeby gård, ørje kaffebrenneri, honning, ost, saft, kaffe, tyttebær, blåbærsyltetøy

Du kan lese mer her om innholdet i vår skogskasse og praktisk informasjon. Håper det smaker! Vil du se mer av hva Curtisen har å by på i festningen, kan du se deres meny her.