no

Smak på skogen med Hafsrøds skogskasse

Blåbær, granskudd, gauksyre, viltkjøtt – skogen byr på mange smaker gjennom året. På Hafsrød har vi nå forsøkt å favne noen av de i skjønn forening ved å ta i bruk ressursene som finnes på eiendommen. Vi ønsker å gi våre gjester en smak på skogen med Hafsrød skogskasse, og samarbeider derfor med dyktige produsenter langs Haldenkanalen og andre steder i Østfold.

blåbærlyng

Skogskassen som løfter skogsopplevelsen

I Halden er vi så heldige at vi har en topprestaurant, godt plassert i indre festning i Fredriksten Festning. Curtisen, med Sebastian Engh i spissen, har satt Halden og bruk av lokalmat på kartet. Da idéen om å lage skogskassen dukket opp var det derfor ingen tvil om hvem vi ville ha med på laget!

Sebastian Engh fra Curtisen og Ingeborg fra Hafsrød

Vi ønsket å gi gjestene våre en smak av skogen. Da var valget enkelt å tilby selve skogens konge – nemlig elg. Hafsrød har lange tradisjoner for å drive med jakt, og elgkjøtt er ofte på menyen rundt middagsbordet. Denne fantastiske råvaren er høstet her på eiendommen, og kjøttet blir håndtert i vårt eget slakteri her på gården. 

Middagen i vår skogskasse er derfor en viltgryte basert på elg. I viltgryten bruker vi rundbiff og høyrygg, skogssopp, rotgrønnsaker og selvsagt mye annet snadder. Sammen med en ferdig gryte, får våre gjester med seg det de trenger til å lage et komplett måltid med potetmos, jordskokkchips og tyttebærsyltetøy. For hva er vel bedre enn å løfte en overnatting på hytte med et skikkelig måltid?

skogskasse

I tillegg til middag har vi plukket produkter fra langs Haldenkanalen og i Østfold som sammen utgjør en herlig frokostpakke. For oss har det vært viktig å bruke produsenter i nærheten, og gjerne som kan by på smaker av skogen. 

Skogskasse

Du kan lese mer her om innholdet i vår skogskasse og praktisk informasjon. Håper det smaker! Vil du se mer av hva Curtisen har å by på i festningen, kan du se deres meny her.